Artırılmış gerçeklik Startup girişimi Mira, Sequoia 10 milyon dolar daha kaynak buldu

Artırılmış gerçeklik startup girişimi Mira, Sequoia ve diğer fonlardan 10 milyon dolar daha kaynak bulduğunu açıkladı. Artırılmış gerçeklik firmalarının sayısı her geçen gün artıyor ve yeni oyuncular pazara giriyor. Bu firmalar, çok güzel işler çıkartıyorlar ve özellikle Covid sürecinde de uzaktan ürün seçme ve bu ürünleri sergileme gibi alanlarda çok başarılı yazılımlar ortaya çıkarttılar. Bu firmalar, ODG, Daqri, Meta Flared out, Magic Leap artırılmış gerçeklik firmaları. Bu firmalar, son günlerde çok fazla miktarda para topladılar ve bu paraları donanıma yatırdılar.

Bu firmalardan en popüleri Mira ve geçtiğimiz gün aralarında Sequoia Capital’in de bulunduğu yatırım fonlarından 10 milyon değerinde para toplandığını duyurdu. AR / VR alanında çalışmalar yapan ve 2017 yılından bu yana donanımını güçlendirmeye çalışan Mira’nın bu kaynağa ihtiyacı vardı. Mira, cihazını AR için bir Google kart tabanlı olarak tanıttı, bu da insanlara artırılmış gerçeklik dünyasına hafif bir giriş diye düşünülebiir. Hem işyerinde hem de evde kullanım durumlarını ilan ettiler, ancak tüketici uygulamaları oluşturan geliştiricilere yaklaşmada erken bir atılım oldu.

Mira şimdi yaptığı açıklamaya göre, ekibin toplu olarak bir tohum yatırım turu olarak gördüğü birkaç eklenti için yaklaşık 10 milyon dolarlık fon topladıklarını açıkladılar. Sequoia ve SF tabanlı Happiness Ventures Girişimleri, girişimlerinin belirli şartları ihlal etmediği bu finansmanlara öncülük etti. Takım şimdiye kadar 13 milyon doların biraz altında kaldı. Mira bu parayı işini yeniden odaklamak ve donanımını geliştirmek için kullandı. Şirket, 2017’de halka açıldığından beri oldukça düşük bir profil olarak göstermek, ancak sonunda bazı güncellemeler vererek biraz daha aktif hale gelmeye hazırlar.

Mira’nın Prism Pro headsetine bağlı kamera ve iPhone, iPad gibi cihazlara da bağlanarak bir makinenin tüm detaylarını gösterebiliyor ve artırılmış gerçeklikle bir araba motoruna baktığınızda tüm parçaları ve hatta arıza yapan parçaları dahi görebileceksiniz. Bu tür bir cihaz için bir takım avantajlar vardır. Mira’nın sistemi daha ucuz, kullanımı daha basit ve bir şirketin kurumsal cihaz yönetimi yapısına entegre edilmesi daha kolay. Bu özellikleriyle, diğer cihazlarla karşılaştırıldığında Mira bir adım daha öne çıkıyor.

Artırılmış gerçeklik firmaları ve girişimlerinin en büyük problemi donanımları güçlendirmek ve içerik tarafını güçlendirmek. AR dünyası kesinlikle bir girişim inşa etmek için kesinlikle zor bir yer, ancak Mira’nın kurucuları, özellikle rekabet ortamı içinde, üretime odaklandıktan sonra şirketin nerede olduğu konusunda iyi hissediyorlar ve çok çalışıyorlar. Artırılmış Gerçeklik girişimleri çok para yakıyor ve sürekli yatırım almak zorunda kalıyorlar. Bu cihazların son tüketiciye ulaştırılması da sorunlu ve oyun oynayan insanlar hala bu cihazlara alışamadı ve alışmaları için daha zaman var.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here