Blockchain Hangi Sektörleri Derinden Etkileyecek?

2019 yılında birçok yeni teknolojiden haberdar olduk ve bu teknolojiler oldukça çok konuşuldu. 2020-2030 yılı ise bu teknolojilerin iş hayatında kullanılması ve şirketlerin bu teknolojileri hayatlarına nasıl dahil edecekleri konulara odaklanacağımız yıl olacak. Peki Blockchain teknolojisi hangi sektörleri derinden etkileyecek?

Blockchain Teknolojisi Nedir?

Blockchain Teknolojisi Nedir? Öncelikle konuştuğumuz konunun anlaşılır olması için teknolojinin ne olduğundan bahsedelim. Blockchain teknolojisi yeni yeni bilinen bir teknoloji olmasına rağmen; öncesine sahip bir teknoloji. Bitcoin gibi dijital paraların önem kazanması ve gündeme oturmasıyla bu teknoloji önem kazandı ve sağladığı ileri düzey güvenlik sistemi sayesinde bankalar bu teknolojinin peşine düştü. Blockchain kısaca çok yüksek güvenlikli şifreleme ve veri aktarma teknolojisidir.

Blockchain Nasıl Çalışır?

Burada çok detaylı teknik bilgilere girmeyeceğiz. Yukarıdaki linkte biraz daha detaylı bir açıklama var; bu linke tıklayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. Basit anlatımla açıklayalım: Blockchain bir şifreleme ve bilgileri taşıma teknolojisidir. Örnek olarak 100 bitcoin satın aldınız ve bir yerden bir şekilde sahip oldunuz ve bu bitcoinler dijital para olduğu için, size ait olduğu kanıtlanmalı ya da bir sistemle onaylanmalı. Blockchain işte burada devreye giriyor. Blockchain’le bitcoinleriniz onaylanıyor ve şifreleniyor ve dünyadaki milyonlarca bilgisayarda da bu 100 bitcoinin size ait olduğu doğrulanıyor ve 1 ya da 10 bilgisayar bozulsa bile milyonlarca bilgisayarda bu bilgi olduğu için kaybolması imkansız.

Blockchain Sistemiyle İşlemler Nasıl Gerçekleşir?

Blockchain teknolojisi sayesinde para transferleri veya kimlikle ilgili bilgiler şifrelenir ve bilgisayarınızdan; bir başka bilgisayara ya da bir banka hesabına şifrelenerek taşınır. Bu taşıma esnasında bilgiler milyonlaca parçaya ayrılır ve dünyadaki bilgisayarlara dağıtılır ve bu sayede data kaybı da yaşanmaz. Tek bir kişi tek bir parçayı ele geçirse bile; parçaların tamamına sahip olmadığı için bu şifreleme yöntemi; diğer yöntemlerde olduğu gibi kırılamaz ve size ait olan para ele geçirilemez. Bu şekilde bir şifreleme teknolojisi sektörlerin ilgisini çekmiş ve özellikle fintech bankacılar bu teknolojiyle ilgilenmeye başlamıştır.

Blockchain Hangi Sektörleri Derinden Etkileyecek?

Yukarıda biraz bahsettik. Blockchain teknolojisinin oldukça güçlü bir şifreleme yapısı olması; güvenlik içeren tüm uygulamalar ve bankalar tarafından kullanılmaya başlandı. Özellikle bankalar Blockchain teknolojisini kullanmaya başladılar. Türkiye’de Finansbank ve diğer bankalar bu teknolojilerle müşterilerine hizmet vermeye ve kendilerini bu alanda geliştirmeye başladılar. Blockchain bu yapısı itibariyle öncelikle Bankalar, Kamu Kuruluşları, Finans Kuruluşları, Güvenlikle ilgili kaygıları olan tüm kuruluşlar ve firmalar tarafından kullanılacak ve gelecekte tüm sektörler tarafından da kullanılacaktır. Örnek vermek gerekirse, bir Tesla aracınız var ve bu aracın hacklenmemesi gerekiyor ve bu araçta blockchain teknolojisi kullanıldığı zaman hacklenmesi günümüz teknolojisiyle neredeyse imkansız olacak.

Dijital dönüşüm projeleriniz için bize ulaşın: [email protected]

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here