E-Ticaret Dijital Dönüşümünüzde E-Fatura E-Arşiv Kullanımı en önemli konulardan bir tanesi de e-fatura sürecidir. E-Ticaret’e başladığınızda satışları takip etmek ve kolay fatura kesme süreci çok önemlidir. Daha önce kağıt veya printerla kestiğiniz faturalar işinizi zorlaştırabilir, bunun nedenlerine bakalım.
E-Ticaret Dijital Dönüşümünüzde E-Fatura E-Arşive Kullanımı Neden Önemlidir?
E-Ticaret Dijital Dönüşümünüzde E-Fatura Kullanımı neden önemlidir? Aslında en önemli nedeni e-ticaret operasyonunuzun çok daha hızlı ve kontol edilebilmesi için e-fatura kullanmanız gerekmektedir. Günde 1.000 adet satış yaptığınızı düşünelim ve bu satışları takip etmek için aslında e-fatura yazılım altyapınıza kesinlikle geçmeniz gerekiyor.
E-Fatura E-Ticarette Nasıl Kullanılır, E-Ticaret Yazılımıyla veya Pazaryerlerinde Kullanabilir Miyim?
Evet, E-Fatura kullanmaya başladığınızda resmi olarak e-arşiv, e-fatura kullanma hakkı edindiğinizde bir e-fatura şirketiyle anlaşarak e-fatura kullanmaya başlayabilirsiniz ve bu e-faturayı e-ticaret sitenize ve entegrasyon yazılımınıza entegre ederek kullanabilirsiniz. Hatta N11.com, Amazon.com.tr gibi pazaryerlerine de e-faturanızı entegre ederek kullanabilirsiniz. Bu sayede satış yaptınız an faturanız otomatik olarak kesilir ve CRM altyapınıza uygulanır. Ardından müşteriye de e-mailing entegrasyon yazılımınızla otomatik olarak gönderebilirsiniz.
E-Fatura Başvuru Süreci Nasıl İşler ve Nasıl Kurulur?
E-fatura sürecine başlamak için muhasebecinizle konuşuyorsunuz ve süreci başlatıyorsunuz. Muhasebeciniz maliyeye başvuruyu yaptıktan sonra size söylediği bankaya gidip 200 TL civarı bir ücret yatırarak başvuruyu yapıyorsunuz ve bir e-mali mühür size geliyor. Bu mali mühür e-imza gibi bir uygulama ve usb ile size geliyor. e-mali mühürle birlikte e-imza ve kep adresi almak için çeşitli kurumlar var ve onlara bu e-mali mühürle birlikte başvuruyorsunuz.
E-Fatura ve E-İmza ve Mali Mühür İçin Hangi Firmalarla Çalışmalıyım?
Biz kurucusu olduğumuz e-ticaret sitesi için KEP ve E-İmza için TNB Türk Noterler Birliğiyle anlaştık ve 3 yıllık 450 TL gibi bir ücrete KEP ve E-İmza hizmeti aldık. www.tnb.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz ve kesinlikle memnunum öneriyorum. E-Fatura için ise Paraşüt uygulamasını kullanıyoruz. www.parasut.com adresinden paraşüt uygulaması hakkında bilgi alabilirsiniz. Paraşüt e-fatura uygulamasını 6 aydır kullanıyoruz ve gerçekten memnunuz ve işimizi çok kolaylaştırdı.
Paraşüt E-Fatura Sisteminin Avantajları
Paraşüt e-fatura yazılımını e-ticaret sitenize bağlayabilir, n11.com gibi pazaryerinde sattığınız faturaları otomatik kesebilirsiniz ve müşterilerinize mail ile otomatik sistem üzerinden gönderebilirsiniz. Paraşüt’ün internet üzerinden kullandığınız bir arayüzü var ve bilgisayarınıza bir yazılım yüklemek zorunda değilsiniz. Direk tarayıcınıza size verilen paraşüt adresini girip sisteme giriyor ve sistemi kullanıyorsunuz. Sistem üzerinden e-fatura kesebilirsiniz, size gelen e-faturaları takip edebilirsiniz.
Paraşüt’ün en büyük avantajı e-arşiv ve e-fatura kesebiliyorsunuz ve alabiliyorsunuz. Bunun yanında en önemli ve en başarılı özelliği paraşüt bir muhasebe programı ve rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Her türlü muhasebe ve mali işlerinizi paraşüt uygulamasından takip edebiliyorsunuz. Bütçenizi, giderlerinizi, gelirlerinizi, ödeyeceğiniz aylık kdv detayları gibi bütün muhasebe sürecini paraşüt üzerinden takip edebiliyorsunuz.
Benim en beğendiğim e-fatura uygulamalarının başında geliyor ve kesinlikle tavsiye ederim. Paraşüt uygulamasını kullanmak ve detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Paraşüt’ün iş ortağıyız ve dijital dönüşüm yaptığımız müşterilerimize de tavsiye ediyoruz. DijiKobi olarak alanında en iyi olan firmalarla çalışıyoruz ve sizlere bu firmaları öneriyoruz.