E-Ticaret Sitesi Hızlandırma ve Performans

E-Ticaret sitesi hızlandırma ve performansı artırma konusu oldukça önemlidir. Sitenizin yavaş açılmasından dolayı sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, sitenizden hızla çıkacak ve tekrar ziyaret etmeyeceklerdir. Bu durum sizin müşteri kaybetmenize neden olacaktır ve bounce rate dediğimiz hemen çıkma oranınızı yükseltecektir. E-Ticaret sitenizi nasıl hızlandırabilirsiniz aşağıda size güzel tüyolar veriyoruz. 

E-Ticaret Site Hızı Nasıl Belirlenir

E-ticaret sitenizi ziyaret eden kullanıcılar sizi Google’da aradığı zaman veya sitenizin ismini biliyorsa internet tarayıcıya yazarak doğrudan sitenize girmeye çalışır ve sitenize girmeye çalışırken beklediği süre açılma hızıdır. Eğer siteniz 10 saniye gibi bir sürede açılıyorsa, bu süre bir e-ticaret sitesi için çok kötü bir zamandır. E-ticaret siteleri maksimum 3 saniyede açılmalı ve hızlı bir site olmalıdır. Müşteri 10 saniye beklemez ve sitenizi terk eder.

Ortalama E-Ticaret Sitesi Açılma Süresi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ortalama bir e-ticaret sitesinin açılma hızı 3 saniyeden fazla olmamalıdır. Eğer siteniz 3 saniyeden fazla bir sürede açılıyorsa gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekir. Sitenizin açılma süresini nasıl öğreneceğinizi merak ediyorsanız işte cevabı; site açılma hızınızı test eden siteler mevcuttur ve bu sitelere girerek sitenizin açılma hızını ve yavaş çalışmasının nedenini öğrenebilirsiniz.

E-Ticaret Sitenizi Nasıl Test Edebilirsiniz?

E-Ticaret sitenizin açılma hızını ve teknik problemleri test edeceğiniz internet siteleri ve yazılımlar mevcuttur. Google Tools bunlardan bir tanesidir. https://gtmetrix.com/ bu sitelerin başlıcalarındandır ve gtmetrix’e girerek domain isminizi yani sitenizin ismini yazdıktan sonra analiz et seçeneğine tıklarsınız ve yazılım sizin sitenizdeki tüm problemleri analiz ederek gösterir. Bu analizlerden sonra yapmanız gereken işlemleri yaptıktan sonra siteniz hızlanır.

Analiz Sonucunda Teknik Sorunları Nasıl Çözersiniz?

Analiz sonucunda ortaya çıkan yazılımla ilgili sorunları, eğer yazılımcınız varsa onunla paylaşabilirsiniz. Eğer herhangi bir yazılımcınız yoksa ve hazır bir site kullanıyorsanız; ya siteyi satın aldığınız firmayla bu konuyu görüşürsünüz; ya da dışarıdan bu işi yapacak ajans veya danışmanlık şirketinden destek alabilirsiniz. Sorunlar bazen kullandığınız hosting firmasıyla da ilgili olabilir, bu konuda hosting firmasından da destek alabilirsiniz.

E-Ticaret Sitesinde Yavaşlama Sorunları Nedenleri Nelerdir?

En önemli nedenlerden bir tanesi hostingin yavaş çalışmasıdır. Bazı hosting firmaları geç tepki verebilir ve özellikle paylaşımlı ucuz hosting kullanıyorsanız bu yavaşlama nedeni olabilir. Diğer bir problemde sitede çok fazla resim olması ve bu resimlerin boyutlarının büyük olmasıdır ve resimleri kaydederken boyutlarını küçültecek yazılımlar veya websitelerinden faydalanabilirsiniz. Bunun yanında yazılım kodlarının çok fazla gereksiz kodlanmasından dolayı da site açılmaz. Özellikle CSS ve Javascript kodları bu soruna neden olur. Analiz sonucunda burada yazdığımız tüm sorunları analiz sayfasında görebilirsiniz. Şimdi gtmetrix sitesine girip sitenizi analiz ederek sorunları görebilirsiniz.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here