E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Nedir?

E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Nedir? Diye birçok soru alıyoruz ve bu konuda size iki farklı şekilde nasıl e-ticaret sitesi kurarsınız bilgi vereceğiz. İlki kendi e-ticaret site altyapınızı kurmanız; ikincisi ise hazır e-ticaret sitesi kullanarak e-ticaret sitesi kurmanız nasıl gerçekleşir, bu konular hakkında size önemli bilgiler vererek maliyetlerinizi azaltacağız. 

E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Nedir?

E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri Nedir? E-ticaret sitesi kurma maliyetleri firmadan firmaya göre değişir. Büyük ölçekli bir e-ticaret operasyonu yapacak bir şirketin maliyetleriyle; mikro kobi ölçekte küçük bir e-ticaret sitesi kurup ilerleyecek bir e-ticaret şirketinin maliyetleri birbirinden farklı olacaktır. Biz iki örnekten de ilerleyerek sizi bilgilendireceğiz. 


Küçük Ölçekli ( KOBİ ) Şirketler İçin E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri 

Sizin sadece telefon satacağınızı düşünelim ve küçük bir şirketsiniz ve hatta şahıs şirketi olarak e-ticaret satışlarınızı gerçekleştireceksiniz. Sizin başlangıç olarak Woocommerce gibi bir site bile işinizi görür ve bu siteyle de satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Veya hazır e-ticaret sitelerinden maliyetleri en uygun olan yani 1.000 – 2.000 Tl yıllık ücretlerle anlaşma yapıp bu sürece girebilirsiniz. 

Büyük Ölçekli Şirketler İçin E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri

Büyük ölçekli şirketler için e-ticaret sitesi kurmak biraz daha çetrefilli ve maliyetlidir. Eğer kendi e-ticaret altyapınızı kuracaksanız ve bütçeniz varsa dışarıdan bir ajansla anlaşabilir ve kendinize özel bir yazılım hazırlatabilirsiniz. Veya hazır e-ticaret sitelerinden birkaç tanesini inceleyebilir ve kendinize özel olarak uyarlatabilirsiniz. 

Büyük Ölçekli E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri

Büyük ölçekli bir e-ticaret sitesi kurmanın maliyeti minumum 50.000 – 100.000 TL arası olacaktır. Bu ücretin içine cloud server maliyeti ve yazılım maliyetleri de dahildir. Örnek olarak iyi bir cloud server yani bulut hostingin maliyeti aylık 500 TL – 1000 TL arası olacaktır. Çok trafiği olan bir site kuracaksanız bu sitenin maliyetleri 5.000 TL’ye kadar çıkabilir. Örnek olarak bir backend ve bir de frontend developer çalıştırdınız. 5.000 TL frontend, 6.000 TL de backend developer’a maaş vereceksiniz ve yıllık size 150.000 TL gibi vergiler dahil maliyet olacaktır. Büyük ölçekli e-ticaret sitesi kurma maliyetleri yüksektir. 

Orta Ölçekli E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyetleri

Orta ölçekli e-ticaret sitesi kurma maliyetleri açısından en zor olandır. Bir bakıma da bütçenize göre en kolay olandır. Burada zor olan kararsız kalmanızdır. Yani büyük ölçekli bir firma gibi gözünüz yükseklerde olarak bir projeye başlarsanız tabiri caizse duvara toslarsınız. Daha temkinli başlamanız gerekiyor. Orta ölçekli bir e-ticaret sitesi kuracaksanız hazır e-ticaret yazılımlarından bir tanesiyle başlamanızı öneririm. Eğer altyapı maliyetlerini karşılayabilirseniz ve sizin için sorun olmazsa kendi e-ticaret yazılımınızı geliştirebilirsiniz.

Sonuç Olarak Nasıl Başlamanız Gerekir

Maliyetler bir iş planı için ve başlangıç için çok önemlidir. Maliyetlerinizi iyi hesaplarsanız iyi bir başlangıç yaparsınız ve oldukça başarılı olursunuz. Yapacağınız işin ölçeğine göre bütçe ayırın ve bu bütçeye sadık kalarak altyapı harcamalarınızı yapın. Başlangıçta yavaş yavaş işlere atılın, her şeye çok hızlı girmeyin ve iyi araştırarak işinizi kurun. Yazılım seçerken de birkaç firmayla görüşün ve bu görüşmeleri ve maliyetleri bir tabloya yazarak ya da içgüdülerinizle karar verin. E-ticaret sitesi kurma ve dijital dönüşüm süreçlerinizde size destek olmak isteriz. 

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here