E-Ticaret Sitesi Kurmak ve E-Ticaret’e Girmek Maliyetli Mi?

E-Ticaret Sitesi Kurmak ve E-Ticaret’e Girmek Maliyetli Mi? E-Ticarete adım atmamış ve deneyimlememiş firmaların genelde korkusu e-ticaretin çok maliyetli olduğu ve eğer e-ticaret yaparlarsa oldukça ciddi maliyetlerin karşılarına çıkacağı görüşü. Bu yüzden firmalar e-ticarete girmekte çok çekimser davranıyor veya girmek istese bile nereden başlayacağını çok iyi bilmiyor.

E-Ticaret Sitesi Kurmak ve E-Ticaret’e Girmek Maliyetli Mi?

E-Ticaret Sitesi Kurmak ve E-Ticaret’e Girmek Maliyetli Mi? konusu için yazının girişinde biraz tüyo vermeye çalıştık aslında. E-Ticarete girmek aslında firmaların korktuğu kadar maliyetli değil. E-Ticarete girecek firmaların en büyük korkusu kurduracakları e-ticaret yazılımının yüzlerce bin liraya mal olacağı ve bunun için çok ciddi bir yatırım yapılacağı ve işin içinden çıkamayacakları düşüncesi. Bu yanlış bir düşünce çok daha az maliyetlerle e-ticarete girebilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi Başlangıç Maliyetleri Nedir?

Açıkçası bu maliyetler tamamen sizin e-ticaret stratejine ve yapacağınız işin büyüklüğüne bağlı. Başlangıç seviyesinde bir e-ticaret stratejiniz olacaksa 10.000 TL – 20.000 TL bir maliyetle şirket kurulumu da dahil bir e-ticaret şirketi ve sitesi kurarak e-ticaret yapmaya başlayabilirsiniz. Ortalama 4.000 TL – 5.000 TL ücrete hazır bir e-ticaret sitesi yıllık olarak kurdurabilirsiniz ve diğer masraflarınızı da dikkate aldığınızda iyi bir başlangıç sistemini 20.000 TL’ye mal edebilirsiniz.

E-Ticaret Sitesi Kurmak ve E-Ticaret’e Girmek Mantıklı Mı?

Bu soru aslında en önemli soru. Bu konuda herkesin kendine göre bir görüşü olabilir; fakat biz tamamen objektif ve profesyonel bakış açısıyla değerlendirme yaparak size yön vermeye çalışacağız. E-Ticaret’te en önemli kural stoktur ve paradır. E-Ticarete giriş yaparken bu 2 konuyu kesinlikle es geçmemeniz gerekiyor. Buradan şunu çıkarmayın lütfen. E-Ticaret yapmak için çok para lazım. Aslında burada demek istediğimiz konu bu değil. Aşağıda daha detaylı anlatıyoruz.

E-Ticarette Stok ve Para Stratejisi Nasıl Olmalı?

İşte can alıcı konu bu. Yukarıda bahsettiğimiz gibi para ve stok dengesi çok önemli. Örnek olarak 5 bin tl’ye şahıs şirketi kurdunuz ve deri telefon kılıfı satıyorsunuz ve bu kılıfları siz üretiyorsunuz. Bu iş modeli çok karlı bir iş modeli olabilir ve elinizde stok var, operasyonu yönetecek belirli bir miktar para olduğunu da farz edersek bu iş modelinde çok fazla sermayeye ihtiyacınız yok ve sizin için çok iyi bir model. Peki Apple MacBook Pro satıyorsunuz ve ürünü bir tedarikçiden alıyorsunuz. Elinizde de sağlam sermaye yok. Amazon.com.tr’den ve N11.com’dan aynı gün 10 tane sipariş aldınız! Ne yapacaksınız. Paranız yok. O zaman tedarikçiler bu ürünleri size vermez. Siz de bu ürünleri müşteriye gönderemezsiniz ve hikaye başlamadan biter:)

Sonuç Olarak

Yapacağınız iş modeline göre para ve stok durumunuz çok iyi olmalı. Eğer elinizde stok varsa ve bu stoklardan satış yapıp aynı gün kargo gönderimi, reklam yapma gücü ve mali gücünüz varsa e-ticaret sizin için çok mantıklı bir iş modeli ve rahatlıkla e-ticaret sektörüne girebilirsiniz.

Konuyla ilgili bizden yardım alabilirsiniz.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here