Hazır E-Ticaret Sitesi Yazılımları ve E-Ticaret Paketleri Detaylı Bilgi vermek için size bu yazıyı hazırladık. E-Ticaret paketi seçmek çok zor bir süreç ve hangi e-ticaret paketi seçmeniz gerektiğini size objektif bir şekilde anlatacağız. E-Ticaret Dönüşüm ve Dijital dönüşüm konusunda deneyimli olduğumuz için sizi bu konuda doğru yönlendirmek istiyoruz.
Hazır E-Ticaret Sitesi Yazılımları ve E-Ticaret Paketleri Detaylı Bilgi
Hazır E-Ticaret Sitesi Yazılımları ve E-Ticaret Paketleri Detaylı Bilgi sahibi olarak bu işe girmeniz çok önemli. Biz bu yazıda size e-ticaret yazılımı seçme konusunda destek vereceğiz ve bu konuda sizi bilgilendirmek istiyoruz. Bu konu çok önemli; çünkü e-ticaret yazılımı seçtiğiniz an bir sürü sorunla karşılaşacaksınız ve bir de üstüne üstlük bir sürü maliyetle karşılaşacaksınız. E-Ticaret maliyetleri ve girmeli misiniz, bu konuyla ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.
Hazır E-Ticaret Siteleri Hangileri
Pazarda bildiğimiz belli başlı e-ticaret sitelerini aşağıda sizin için listeledik. Bu listeden size uygun olanları seçebilirsiniz ve bu yazılımlardan bir tanesiyle e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Hatta bu yazılımlar aracılığıyla database’inizi entegre ederek n11.com gibi sitelere doğrudan ürünlerinizi aktarabilirsiniz. Şimdi hazır e-ticaret sitesi yazılımlarına bakalım.
T-Soft
Ticimax
İdeasoft
Wix
Shopify
Platinmarket
Woocommerce
Hazır E-Ticaret Yazılımlarından Hangisine Karar Vermeliyim?
Bu çok çok zor bir soru. İlk başta sizin yapacağınız iş ve öncelikleriniz çok önemli. Eğer ticari bir şirketseniz ve ürün çeşitliliğiniz varsa kesinlikle hazır e-ticaret yazılımlarından bir tanesini seçmelisiniz. Bu yazılımları yukarıda listede görebilirsiniz. T-Soft, Ticimax ve İdeasoft bu hazır e-ticaret yazılım sektöründe önde gelen firmalardan. Listede gördüğünüz shopify, wix ve woocommerce gibi yurtdışı kaynaklı yazılımlar ise başlangıç seviyesi yani dikey pazarlama yapıyorsunuz ve birkaç çeşit ürün satıyorsunuz, bu yazılımları tercih edebilirsiniz.
Şirketler İçin E-Ticaret Yazılımı Hangisi Olmalı
Bu soru herkesin merak ettiği çok önemli sorulardan. Pazarda tercih edebileceğiniz liderliği üstlenen 3 firma var. T-Soft, Ticimax, İdeasoft. Bu firmalardan biz kendi e-ticaret girişimimiz için İdeasoft e-ticaret yazılımını kullandık ve çok deneyimliyiz. İdeasoft yazılımını seçmeden önce ticimax’la da görüştük ve aslında Ticimax’a karar vermememiz tamamen İdeasoft’un kargo anlaşma avantajıydı. Sonradan Ticimax’da kargolarda anlaştı.
İdeasoft E-Ticaret Yazılımından Memnun Musun?
Genel anlamda memnunum; fakat ideasoft’un teknik yani yazılımla ilgili ciddi problemleri var. Örnek olarak xml entegrasyonları sürekli elle manuel güncellemeniz gerekiyor ve bu 1 saat alıyor neredeyse. Otomatik xml güncellemesi yok ve bu büyük bir sorun. Bu yazılımı satın almamak için en önemli eksik. 2. en önemli sorun ise N11’e ürün aktarırken özellikle ekran özelliği olan bilgilerin yanlış gitmesi ve N11 gibi pazaryerlerine satışa gönderdiğiniz laptop, tablet gibi ürünlerin 8 inç olan ekranı 12 inç ve android olan işletim sisteminin ise Windows gözükmesi. N11’de satış yapan mağaza için resmen bir rezillik.
T-Soft ve Ticimax E-Ticaret Yazılımları Nasıl?
Bu iki e-ticaret yazılımının demolarını kullandık ve açıkçası biz önümüzdeki sene bu iki yazılımdan bir tanesini tercih edeceğiz ve yukarıdaki sorunlardan dolayı ideasoft’la çalışmayı bırakmayı düşünüyoruz. T-Soft ve Ticimax kendini çok ciddi anlamda geliştiren e-ticaret yazılımları ve her geçen gün yeni özellikler ekliyorlar. Bu yazılımların yanında ek özelliklere de bakmanız çok önemli ve bir e-ticaret yazılımını satın almadan önce bu işi bilen bir danışmana test ettirmeniz gerekiyor.
E-Ticaret Yazılımına Karar Verdim ve Sözleşme Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Evet danışmanla anlaştınız e-ticaret yazılımını test ettiniz ve yazılımı satın almaya karar verdiniz. Peki bu e-ticaret yazılımı alırken ve sözleşme yaparken nelere dikkat etmelisiniz. Öncelikle alacağınız ek hizmetleri ve ücretsiz hizmetleri iyi konuşun ve süreyi de dikkate alarak bütün hizmeti sözleşmeye tek tek yazdırın ve sözleşmeyi imzalarken iyi okuyun. Destek kapsamı nedir bu çok önemli, 7×24 destek var mı ya da ne kadar hızda destek veriyorlar, bunlara çok dikkat edin. Ayrıca 14 gün içinde cayma hakkınız var, o yüzden sözleşmeyi imzalasanız da 14 gün içinde yazılımı kullanmayı bırakabilirsiniz.
Özetlememiz Gerekirse
Sözleşmenizi yaptınız ve e-ticaret yazılımını satın aldınız, bundan sonra sizi ne bekliyor. Bu yazılımın tasarım aşamasının tamamlanması ve xml ile çektiğiniz ürünlerin aktarılması gerekiyor, bu konuda da danışmanlardan destek almalısınız. E-ticaret firmaları size sistemi çalışır halde kurup, yönetim paneli giriş bilgilerini paylaşıp artık top sizde derler. Siz bundan sonraki süreci yönetmelisiniz ve iyi bir alt yapı kurarak ilerlemelisiniz.
E-Ticaret Hazır Yazılım Kurma konularında bizden danışmanlık desteği alabilirsiniz.