Bu Tarif Hakkında
Ben düzenli bir çay içicisiyim ama zaman zaman filtre kahvenin tadını çıkarırım ve filtre kahveyi çok severim, bu yüzden bu içeceği yapmanın geleneksel bir yolunu paylaşıyorum. Tamil dilinde filtre kaapi ve Mysore filtre kahve olarak da bilinir. Bu popüler kahve aynı zamanda Güney Hindistan otellerinde, restoranlarında ve sokak kenarındaki yiyecek tezgahlarında da servis edilmektedir.
Lezzetli filtre kahve yapmanın birçok yöntemi var ve bu yöntemler ülkeden ülkeye değişiyor, bu yazımızda hint stili filtre kahve nasıl yapılır bu konuyla ilgili bir yazı paylaşacağız. Bu kahveye sıcak süt ekleyin ve kahvaltılık ürünlerle servis edin. Sadece 15 dakikada yapın!
İçindekiler
Bu Tarif Hakkında
Düzenli bir çay tiryakisiyim ama zaman zaman filtre kahvenin tadını çıkarırım, bu yüzden bu içeceği yapmanın geleneksel bir yolunu paylaşıyorum .olarak da bilinir filtre kaapi Tamil dilindeve Mysore filtre kahve.
Bu popüler kahve, Güney Hindistan otellerinde, restoranlarında ve sokak kenarındaki yiyecek tezgahlarında da servis edilir.
Bu lezzetli sıcak içeceği yapmak için Güney Hindistan kahve filtresine ihtiyacınız olacak. Güney Hindistan, Batı Hindistan’daki çoğu mutfak eşyası mağazasında ve ayrıca çevrimiçi olarak mevcuttur.
Bu yöntem french press kahve kaynatma yöntemine benzer ancak kullanılan ekipman benzersiz ve farklıdır. Ayrıca aparatın kullanımı çok basittir.
Kahveyi hazırlamak için kahve tozuna ihtiyacınız olacak. Ailem Güney Hindistan’a oldukça sık seyahat ediyor, bu yüzden normalde oradan kahve tozu alıyorlar, bu yüzden her zaman stoğum var. Kahvenin tadı büyük ölçüde kullanılan öğütülmüş kahvenin türüne bağlıdır.
Bu yüzden iyi bir marka filtre kahve tozu satın alın. Filtre kahve tozunun hazır kahveden farklı olduğunu unutmayın.
Filtre kahveyi hemen tek bir içecek olarak veya upma, idli, dosa, uttapam veya medu vada gibi tiffin kahvaltı öğelerinden sonra servis edin.
Adım Adım Kılavuz
Filtre Kahve Nasıl Yapılır
1. Aşağıdaki resim, bu içeceği 2 ila 3 bardak (küçük bardaklar) yapan bir Güney Hindistan kahve filtresini göstermektedir. Çeşitli boyutlarda gelir.
2. Parçalar iki silindirik kap içerir. Üst kabın içinde delikler vardır ve kahve demlemeyi toplayan alt kaba sığar. Saplı ve kapaklı bir pres diski de vardır.
3. Bu, delikli üst kabın resmidir.
4. Bu, kahve kaynatmasının toplandığı temel kaptır.
Kahve Kaynatma Yapımı
5. Şimdi kahveye geçelim! Filtre kahve hazırlamak için çekilmiş kahve kullanın. Üstteki kabı alttakinin üzerine yerleştirin. Daha sonra 3 çay kaşığı kahve alın ve delikli üst kaba koyun. Bu filtre için aşağıdaki oranları kullanın:
- 4 çay kaşığı kahve tozu – sert kahve için
- 3 çay kaşığı kahve tozu – orta sert için
- 1,5 ila 2 çay kaşığı kahve tozu – açık kahve için
6. Kahve tozunu parmaklarınızla veya küçük bir kaşık.
7. Presleme diskini kulplu kahve tozunun üzerine yerleştirin.
8. 1 su bardağı suyu bir sos tenceresinde ısıtıp kaynatın.
9. Su kaynayınca üstteki kaba suyu yavaşça dökün.
10. ¾’e kadar veya neredeyse dolana kadar doldurun. Ben 1 su bardağı kullandım, böylece üstteki kap neredeyse sıcak su ile doldu.
11. Kapağı kapatın ve alt kapta kahve kaynaması süzülene kadar 10 ila 12 dakika bekletin. Üst kaptaki deliklerin boyutuna bağlı olarak, kahvenin süzülmesi az ya da çok zaman alacaktır.
12. İçinde biraz su kalmış olan üstteki kabın fotoğrafı.
13. Aşağıdaki fotoğrafta kahvenin tamamı süzülüp demlendi. Örtün ve bir kenara koyun.
Filtre Kahve Yapımı
14.demlendikten sonra ¾ fincan tam yağlı veya tam yağlı sütü kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Tüm su süzülmeden hemen önce sütü ısıtmaya bile başlayabilirsiniz.
Bir vegan filtre kahve için, kaju sütü, yulaf sütü, badem sütü veya soya sütü gibi sütü ısıtıncaya kadar ısıtın. Kıvrılabilecekleri veya ayrılabilecekleri için onları kaynatmayın.
15. Şimdi bir bardak (bardak) alın ve üzerine 2 çay kaşığı şeker ekleyin. Ya da süte gerektiği kadar şeker ekleyebilirsiniz. Beyaz şeker veya ham şeker kullanabilirsiniz.
16. ¼ ila ½ fincan sıcak kaynar sütü süzerek doğrudan bardağa dökün.
17.sütü malaiolmasın diyesüzüyorum Kaynayan sütle gelen(üstteki krema tabakası). Malai seviyorsanız sütü süzgeçsiz de ekleyebilirsiniz. Tercihinize göre daha az veya daha fazla süt ekleyin
18. Demlenen kahvenin ¼ ila ⅓ fincanını bardağa dökün. Tercihinize bağlı olarak daha az veya daha fazla ekleyebilirsiniz.
19. Filtre kahve neredeyse hazır.
Filtre Kahve Sunulması
Kahvenin neredeyse servise hazırken. Aşağıda paylaştığım özel bir teknikle köpüklü ve köpüren yapılır. Kahveyi köpüklü hale getirmek için dabara veya davara denilen kap şeklinde bir kap kullanılır. Kahve, dabarah üzerine yerleştirilmiş küçük bir bardakta servis edilir. Bu küçük şekilli tavaya sahip değilseniz, bir köpürtücü veya başka bir küçük sos tavası da kullanabilirsiniz.
20. Şimdialın kahveyidabarah veya davara’yı soğutmak için kullanılan tava şeklinde küçük bir kap olan. Kahveyi bardaktan davaraya ileri geri dökün. Bu, şekerin çözülmesine yardımcı olacak ve kahvenin üzerinde bir köpük tabakası oluşacaktır.
21. Davaradaki kahveyi bardağa dökün.
22. Bu adımı en az 2 ila 3 kez tekrarlayın ancak kahve soğuyacağı için çok fazla yapmayın. Vaktiniz yoksa bu adımı da atlayabilirsiniz.
Kahveyi köpüklü hale getirmek için kalan porsiyonlarla bu yöntemi tekrarlayın.
23. Filtre kahveyi hazır olur olmaz servis edin.
Uzman İpuçları
- Davara: Karışımın dibinde şeker tanecikleri kalmadığından emin olmak için kahveyi davara ve bardaktan iki veya üç kez ileri geri dökmeyi seviyorum. Ayrıca kahveye üstte güzel bir köpük tabakası verir. Ancak, zamanınız kısıtlıysa bu adımı yapmanız gerekmez. Davara yerine başka bir küçük sos tavası da kullanabilirsiniz.
- Süt: Soğuk kahve istemediğiniz için sütü şekere dökmeden önce mutlaka ısıtın. Sütü şekere dökmeden önce süzerek üstte oluşan kaymak (malai) tabakasından kurtulun. Sakıncası yoksa sütü süzgeçsiz kahvenin içine dökün.
- Kahve: Bu tarif için kaliteli filtre kahve tozu kullanın. Ayrıca bu kahvenin sertliğini tercihinize göre değiştirebilirsiniz. Sert kahve istiyorsanız 4 çay kaşığı kahve tozu kullanın. Orta kahve için 3 çay kaşığı kahve tozu ve daha zayıf bir kahve için 1,5 ila 2 çay kaşığı kahve kullanın.
- Şeker: Canınız tatlı çekiyorsa ve kahvenizi sade seviyorsanız bu tarife daha fazla şeker eklemekten çekinmeyin, o zaman şekeri tamamen atlayın.
SSS
Filtre kahve ne anlama geliyor?
Filtre kahve, öğütülmüş ve kahve makinelerinde kullanılan kavrulmuş kahve çekirdeklerini ifade eder.
Konteyner camdan yapılmıştır. Bu uygun mu yoksa sadece çelikten mi yapılmalı?
Kaplar genellikle çelik veya camdan yapılır, bu nedenle kap, yüksek sıcaklıklarda sıvılara dayanabildiği sürece camdan yapılabilir. Ancak genel olarak çelik veya pirinç olanları kullanıyoruz.
Üst kapta çok fazla kahve kalıntısı kaldı. Neden olduğu hakkında bir fikriniz var mı ve kalıntıyı kullanabilir miyim?
Çoğu filtre kahve tozu markasında genellikle bir miktar kalıntı bulunur ve aynı yöntemi kullanarak kalıntı ile daha fazla kahve hazırlayabilirsiniz. Presteki artıkları kazıyın, üstteki kaba koyun ve hazırlayın. Genelde sadece biraz kalıntı alıyorum, bu yüzden atıyorum.
Filtre kahvenin tadı hazır kahveden farklı mı?
Filtre kahvenin tadı hazır kahveden çok farklıdır. Tadı büyük ölçüde kahve çekirdeklerinin çeşidine, tipine ve derecesine bağlıdır.
Yazının orjinali: vegrecipesofindia.com