Helion Energy, füzyon enerjisiyle küresel ısınmaya çözüm için 500 milyon dolarlık yatırım aldı

Günümüzde ciddi bir enerji ihtiyacı var ve bu ihtiyacı gidermek için elektrik enerjisi için güneş panelleri ve hidrojen yakıt teknolojileri gibi teknolojiler üzerinde tüm bilim adamları ve şirketler çalışıyor. Bu girişimlerden bir tanesi de Helion şirketi, Everett merkezli füzyon enerjisi şirketi Helion, şirketin yedinci nesil füzyon jeneratörü Polaris’i bitirmek için E Serisi finansmanında 500 milyon dolar yatırım aldı.

Helion, geçtiğimiz Temmuz ayında Polaris tesisinde füzyon enerjisi üretmek için temel attı. Helion, füzyon cihazının 2024’te tesisin tükettiğinden daha fazla güç ürettiği anlamına gelen net elektrik üretimine ulaşmasını bekliyor. Helion’un kurucu ortağı ve CEO’su David Kirtley bir haber bültenine yaptığı açıklamada, “Bu fon, Helion’un füzyondan elektrik üreten ilk kuruluş olmasını sağlıyor” dedi.

Şirket, şimdiye kadar altı prototip yaptı ve bu prototipler sayesinde elektrik enerjisi sağlamak için oldukça önemli gelişmeler gerçekleştirdi. Şirketin CEO’su Kirtley, konuyla ilgili yaptığı açıklamada durumu şu şekilde özetledi: “Bu şimdiye kadar altıncı prototipimiz, bu çok önemli dönüm noktasına ulaşabileceğimizi gösterdi. Sadece birkaç yıl içinde dünyanın, füzyonun umutsuzca ihtiyacımız olan sıfır karbonlu enerji kaynağı olduğuna güvenebileceğini göstereceğiz.”

Helion’a göre, şirket hedeflerine ulaşırsa 1,7 milyar dolar daha yatırım alabilir ve çalışmalarını çok daha ileriye taşıyabilir. Şirket, 2024’te net elektrik üretimine ulaşmanın daha fazla füzyon santraline yol açabileceğini de sözlerine ekledi. Ticari kullanım için füzyondan temiz enerji üretmek zor bir hedef ve şirket bu hedefi gerçekleştirmeye çok yaklaştı.

Süreç, atomik parçacıkları çarpışmaya ve güneş gibi enerjiyi serbest bırakmaya zorlamak için olağanüstü bir ısı ve bu ısı en az 180 milyon derece yaratmayı gerektiriyor. Atomların bölündüğü nükleer fisyonun aksine, füzyon, çürümesi binlerce yıl süren radyoaktif atıkları da geride bırakmıyor. Ancak, füzyon sürecinin muazzam ısısına ve basıncına dayanabilecek ve yeterli enerji üretebilecek bir enerji santrali tasarlamak, bilim adamları ve mühendisler için ciddi bir engel oldu.

Günümüzde dünyamız için en önemli problemlerin başında iklim değişikliği geliyor ve dünyayı tehdit eden bu durumlu başa çıkmak için şirketin hedefi var ve Helion’un sıfır karbonlu elektrik yaratma hedefi, şirket için çok önemli bir hedef. Şirketin yatırımcıları arasında, Y Combinator’ın eski başkanı ve OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, Facebook kurucu ortağı Dustin Moskovitz, Mithril Capital ve Capricorn Investment Group yer alıyor.

Diğer füzyon çabalarına harcanan paranın küçük bir kısmı ve bir startup kültürü ile bu ekibin net elektriğe giden yolu net. Helion başarılı olursa, iklim felaketini önleyebilir ve insanlar için çok daha iyi bir yaşam kalitesi sağlayabilir. Şirketin hedefi oldukça önemli ve füzyon yoluyla elektrik üretmek çok önemi ve şirketin bu hedefi başarması durumunda tüm dünya için çok önemli bir gelişme olacak.

Image Credit: Helion Energy

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here