Türkiye’den çıkan mobil oyun girişimi Spyke, yeni sosyal oyunlar geliştirmek için 55 milyon dolar yatırım aldı

Oyun girişimleri Türkiye’nin yükselen değerleri ve gün geçtikçe bu sektörde harika girişimler çıkıyor. Oyun yatırımları önemli hale geldi ve şirketler, oyun girişimlerine yatırım yapıyor. Geçtiğimiz yıl Dream Game, 1 milyar dolar yatırım almıştı. Ardından da Zynga 1.8 milyar dolara satın alındı ve tüm bu yatırımlar, Türkiye’nin oyun sektörüne gözleri çevirdi. Şimdi de, İstanbul odaklı yeni bir girişim olan Spyke Game 55 milyon dolar gibi önemli bir yatırım alarak ilk turda ciddi bir yatırım aldı. Şirket, aldığı yatırımın değerlemesini açıklamadı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’u Rina Onur Şirinoğlu yatırımla ilgili verdiği röportajda, oyunda takımlar ve ittifaklar kurulabiliyor ve turnuvalar düzenleyebiliyorlar, insanların birlikte oyun oynamasına ve birlikte rekabet etmesine izin veren bir oyun platformu kurduk ve bu oyun çok oyunculu işlevsellik ve diğer sosyal unsurları kullanarak gündelik oyunlara yeni bir boyut getirmeyi hedefliyor. Spyke Games, sosyal oyun felsefesiyle ilk tur finansmanda 55 milyon dolar topladı.

Oyun şirketine yatırım tek bir yatırımcı olan Griffin Gaming Partners’dan geldi. Yatırım şirketi, sektördeki oyun endüstrisini inceliyor ve gelecek vadeden şirketlere yatırım yapıyor. Yatırım yapan VC fon şirketinin portföyünde Discord, Forte, AppLovin, Overwolf ve WinZO gibi girişimler yer alıyor. Spyke game, aldığı yatırımla, ilk oyunu olan Royal Riches’ı daha da geliştirmeyi ve bu oyunla piyasada pazar edinmeyi hedefliyor. Royal Riches çok sınırlı bir sürümde çıktı ve bu ay küresel olarak piyasaya sürülecek. Şirketin, sınırlı bir oyunu varken neden bu kadar büyük bir yatırım aldı derseniz, şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Rina Onur Şirinoğlu’nun sektörde tanınan biri olması ve sektörü iyi bilmesinden kaynaklanıyor.

Kurucu ortak ve CEO Rina Onur Şirinoğlu aynı zamanda Peak’te kurucu ortak ve baş ürün sorumlusuydu; COO Remi Onur daha önce Peak’in tasarım başkanıydı; CPO Barkin Başaran hem Peak’te hem de Zynga’da kıdemli ürün müdürüydü, CTO Fuat Coşkun Peak’in mühendislik direktörüydü; ve CMO Mithat Madra, diğer yerlerin yanı sıra Riot Games’te yöneticiydi. Yani oyun şirketinin kurucuları sektörü çok iyi biliyor ve sektörde önemli şirketlerde yer aldılar. Spyke, aldığı yatırımla insan gücünü büyütüp growth marketing ve pazarlama alanına odaklanarak verileri analiz edecek ve kullanıcı davranışlarını izleyerek oyunları ileriye taşıyacak.

Şirketin hedefi en kısa sürede dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olmak ve bu hedefe ulaşmak için ekibini büyütüp, çok çalışarak başarılı oyunlar ortaya çıkarmak için çalışmayı amaçlıyor. Şirketin kurucusu Şirinoğlu, TikTok ve Instagram gibi platformlar ve buradaki online videolar, oyunların gerçek rakibi ve bu doğrultuda hareket ederek, insanların eğlenmesini sağlayacak oyunlar yapmayı düşünüyor diye konunun önemini vurguladı.

Spyke Game’in hedefi sadece daha rahat oyunlar yapmak değil, aynı zamanda daha fazla sosyal unsur içeren oyunlar yapmak ve bu oyunların rahat oynanmasını sağlamak. Spyke’ın hedefi sosyal oyunlar yapmak ve sosyal stüdyo oluşturmak. Şirket, gelecekte verileri analiz ederek insanların nerede daha çok zaman harcadığını ve hangi oyunlarda neler yaptıklarını belirleyecek ve oyunlarını bu verilere göre geliştirecek. İleride şirketin çıkaracağı oyunları merakla bekliyoruz.

Picture Credit: Spyke

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here