Çin’de doğan Ses Networking uygulaması Tiya, Singapur’da genel merkezini kurdu

Çin’den tüm dünyaya açılan uygulamaları görüyoruz ve özellikle bu anlamda çok başarılı olan uygulama TikTok ve tüm dünya tarafından severek kullanılan bir uygulama oldu ve adını tüm dünyaya duyurdu. TikTok’un hızlı bir şekilde büyümesi, Çin’deki diğer uygulamalara da pozitif etki etti ve ardından Çin’de çok başarılı uygulamalar çıkmaya başladı. Çin, ilk başta batılı ülkelerde olan gelişmelere baktı ve ardından ise bu gelişmeleri kopyalayarak kendi ürünlerini üretmeye başladı ve teknolojisini ilerletti.

Çin’de ortaya çıkan bir uygulama da Tiya podcasting platformu. Uygulama Çin, Lizhi’de doğdu ve tüm dünyaya açılmak için ciddi çalışmalar yapıyor. Uygulama ses tabanlı ve gerçek zamanlı bir ağ deneyimi sunuyor. Tiya iş modelini biz ilk Clubhouse ses uygulamasında gördük ve pandemiyle birlikte Clubhouse modası hızlı bir şekilde yayılmıştı. Clubhouse modası sayesinde şirketin hisseleri fırladı ve uygulama oldukça popüler oldu. Uygulama aslında Cloubhouse’dan önce ortaya çıktı ve özellikle oyun oynayanların aynı anda konuşması için geliştirildi; fakat Clubhouse’la birlikte tamamen farklı bir yola evrildi.

Tiya, ilk olarak 2013 yılında kuruldu ve etkileşimli özellikleri ses içeriğine dahil ederek dinleyicilerin içerik oluşturuculara mesaj göndermesine ve sanal hediyeler satın almasına izin verdi. Sanal öğelerin satılmasına yönelik iş modeli, kısa sürede bir gelir faktörü haline geldi ve şirket buradan kazandığı paralarla büyümeye başladı. Son üç yılda Tiya, ilk pazarı olan ABD’de istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etti ve şirket bu fırsatı kendi avantajına kullanarak uluslararası pazarlarda da büyümeye doğru yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Bugün açıklanan bilgilere göre şirket, Singapur’da 10.000 metrekarelik bir merkez kurduğunu duyurdu.

Singapur’da açılan bu ofisle birlikte, uygulama bu bölgede de indirilebilir hale gelecek. Şimdiye kadar Tiya dünya çapında yaklaşık 20 milyon indirme sayısına ulaştı. Şirket çok yakında indirme sayılarını da açıklayacak ve detaylı bilgiler verecek. Çinli teknoloji firmaları yurtdışına açılmak için çalışmalara başladılar ve bu şirketler dünyanın dört bir yanına yayılıyor. Bu uygulama ve teknoloji şirketlerinin Çin dışındaki operasyonel gücünü önemli ölçüde artırmaya başladı. Ayrıca, Batılı düzenleyiciler arasında veri güvenliği konusundaki endişelerin artması nedeniyle Singapur’da kullanıcı verilerini depoladığını iddia ediyor. Çin’in yeni veri güvenliği yasası, şirketlerin verileri yurt dışına taşıma yöntemlerini de sıkılaştırıyor, bu nedenle yurt içi ve yurt dışı verilerini kısıtlamak ulusal şirketlerin çıkarına olabilir.

Tiya’nın Singapur merkez ofisi, büyük veri, yönetim, teknoloji ve operasyon gibi işlevleri içeren tüm departmanları barındıracak. Tiya’nın başkanı ve Lizhi’nin kurucusu Marco Lai, “Tiya’nın Singapur’da tanıtılmasıyla ve dünya çapındaki yeteneklerden oluşan yerel ekibimizle bölgede daha büyük başarılara imza atacağımızdan eminiz” diye açıklama yaptı. Çin’li şirketler, dünyaya açılmaya devam ediyor ve önümüzdeki yıllarda oldukça önemli uygulamaların Çin’den çıkarak tüm dünyaya yayılacağını da öngörebiliriz.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here