Tüm Dünya’yı etkileyen ciddi bir çip krizi var ve bu krizden dolayı otomobil ve bilgisayar gibi çipe ihtiyacı olan sektörlerde alarm zilleri çalıyor. Şirketler, çip sorununu nasıl çözeriz diye alternatif alanlara yatırım yapıyor; fakat bu sorun çok kısa sürede çözülmeyecek gibi. Bu sorunu gören Bosch, çözüm üretmek için kolları sıvadı ve üretim kapasitesini artırmak için yatırım kararı aldı.
Çip teknolojisi araçlardan ve teknolojik cihazlardan kişisel bilgisayarlara ve elektrikli aletlere kadar her şeyin üretiminde kullanılıyor. Tüm dünyada devam eden yarı iletken ve çip sıkıntısına yanıt olarak; Robert Bosch GmbH çip üretim tesislerini genişletmek için 400 milyon Euro yatırım yapma kararı aldı. Bu yatırım, şirketin Almanya, Dresden ve Reutlingen’deki üretim tesislerinde ve Penang, Malezya’daki yarı iletken bileşen tesisindeki operasyonları genişletmeye yönelik olacak.
Bosch, Penang’da 2023’te faaliyete geçecek yeni bir yarı iletken test merkezi inşa edecek. Test merkezi başlangıçta yaklaşık 14.000 metrekare bir alana sahip olacak. Diğer tesis ise, Penang şeridinde 100.000 metrekareden fazla alana sahip olacak. Büyük bir yatırım olmasına rağmen, Ford ve diğer otomobil şirketlerinin çip alanında ciddi yatırım ihtiyacını dile getirmesiyle bu sorun iyice önem kazandı. Önemli otomotiv yöneticilerinin ve endüstri analistlerinin gelecek yıla yayılacağını tahmin ettiği uzun süreli bir yarı iletken kıtlığı yaklaşıyor
Bosch şirketi tüm otomobil üreticilerine ve diğer şirketlere tedarik sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda kendi çiplerini de sağlayacak. Bosch elektrikli el aletleri gibi ürünler için bu çiplere ciddi anlamda ihtiyaç duyuluyor. AB’de ve ABD’de ve diğer ülkelerde çip sıkıntısı ve ihtiyacı var; şirket bundan dolayı üretimini 2030 yılına kadar dünya arzının beşte birini karşılayacak şekilde dizayn ediyor ve bu tüm dünya için çok güzel bir haber.