Dijital Dönüşümün Yıkıcı ve Kaldıraç Etkisi

Dijital dönüşüm günümüzde dünyada birçok firmaya ya yıkıcı etkide bulunuyor; ya da kaldıraç etkisiyle yukarı taşıyor. Aslında dijital dönüşüme iyi hazırlanan firmalar oldukça iyi işler başarıyor ve gelirlerini artırıyor. Bu dönüşümü gerçekleştiremeyen firmalar ise ya batmakla; ya da uzun süre direnmekle uğraşıyor. Peki dijital dönüşümün bu yıkıcı etkisinden kurtulmak için ne yapmanız, hangi adımları atmanız gerekiyor?

Dijital Dönüşüm ve Teknolojinin Yıkıcılığı Altında Ezilenler

Dijital dönüşüm süreci yeni değil. Uzun yıllardır bu alanda firmalar dönüşümlerini gerçekleştiriyorlar ve altyapılarını bu yeni sisteme göre adapte etmeye çalışıyorlar; fakat dijital dönüşümü tam anlamayan ve bu dönüşümü sadece teknolojiden ibaret sanan firmalar stratejik çok önemli hatalar yapıyorlar. Bu hatalarının karşılığında ise ekonomik sistemden tamamen çıkarak yaşıyorlar. Bunların örneklerini ülkemizde son zamanlarda gördük. Dergilerin ve gazetelerin batmasıyla aslında dijital dönüşümün öngörülemeyen etkilerini görmeye başladık.

Dijital Dönüşüme Neden Firmalar Ayak Uyduramıyor

Dijital dönüşüm aslında sadece teknolojik altyapı kurmak veya yatırım yapmaktan çok bir kültür. Bu kültürü çok iyi anlayıp ona göre yatırım yapmak lazım. Bu kültüre örnek olarak Netflix başarısını verebiliriz. Netflix online platformlardan yayın yapan bir internet video sitesi. Netflix aslında şunu gerçekleştirdi. Daha önce video izlemek için bir dükkana gider video kasetler kiralar ve bu kasetleri izledikten sonra video dükkanına geri iade ederdik. Netflix bu sistemi internet ortamına taşıyıp aylık bir ücretle tüm filmleri izlemenizi sağladı ve çok başarılı oldu.

Netflix Başarı Hikayesinin Altındaki Dijital Dönüşüm

Netflix şirketinin başarılı olması sadece videoları online kiralamak üzerine kurgulanmadı. Netflix ayrıca bir kültür inşaa etti. Bu bir dijital kültür ve netflix dijitali benimseyerek, ona uygun içerikler de üretmeyi başardı. Dijital dönüşüm en çok gençleri hedeflemekte ve şu bir gerçek ki gençler dijital dönüşüme çok daha hızlı adapte oluyor. Orta ve ileri yaşlar Facebook’ta vakit geçirirken; gençler Instagram’da vakit geçiriyor ve yeni dijital platformları deniyor. Gençler çok hareketli ve enerjik, onlara uygun dönüşümler gerçekleştirmek ve gençlere uygun içerikler oluşturmak gerekiyor. Netflix bunu başardı ve gençlerin izleyeceği dizileri, sadece kendi platformu için yaparak, gençleri kendine taşıdı.

Dijital Dönüşümün Başarı Hikayeleri

Dijital dönüşümün en önemli başarı hikayesi Netflix diyebiliriz. Apple ve Amazon gibi şirketler de dijital dönüşümlerini gerçekleştirdi ve deneyimlerini satmaya başladı. Bu açıdan baktığımızda dijital dönüşüm süreci sadece bir teknoloji değil; aynı zamanda bir kültür. Teknolojilerin hızla eskidiği bir dönemde; dijital dönüşümü kültür olarak uygulamak ve tüm ekosisteme öğretmek çok önemli. Siz de şirketinizin başarılı olmasını istiyorsanız dijital dönüşümü bir kültür olarak şirketinize uyarlamalısınız.

Dijital dönüşüm projeleriniz için bize ulaşın: [email protected]

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

Mail Listesine Üye Ol

Önemli Duyuru: Siteye Üye Olduğunuzda Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş sayılırsınız. Gizlilik ve Site Kullanım Koşullarını inceledim ve kabul ediyorum.

spot_imgspot_img

İlgili Yazılar

Apple iPhone 14 pro ve yeni ürünleri düzenlediği etkinlikte tanıttı

Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtmak için önemli bir etkinlik düzenledi ve iPhone 14, ‌iPhone 14‌ Plus, iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max'i tanıtarak yıllık iPhone merkezli etkinliğini düzenledi. Apple ayrıca Apple Watch SE, Apple Watch Ultra ve AirPods Pro 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olan yeni Apple Watch Series 8 modellerini de bu etkinlikte tanıttı. Apple'ın en önemli ürünü bize göre Apple Watch Ultraydı.

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Apple geliştiriciler konferansı WWDC 2022 hakkında bilmeniz gereken her şey

Elon Musk Twitter’ı satın aldı; ama, Twitter’da ‘Sahte Haber’ Kurbanı Oldu:))

Twitter, Bay Musk'ın şirketin hisselerini satın aldığı ortaya çıkmadan önce hisse fiyatına göre yüzde 38'lik bir prim olan 54,20 dolardan devralmayı kabul etti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Alabilecek mi? Haftanın gündemi

Bu hafta en çok konuşulan konu Elon Musk'ın Twitter'ı alması için yaptığı hamleydi ve gündemi aslında bu konu belirledi. Teknoloji sektörü oldukça önemli işlere imza atıyor ve bu hafta yapay zekayla ilgili çalışmalar öne çıktı. Mobil işletim sistemi, mobil uygulamaları ve AI ile ilgili tüm haberleri size haftalık olarak özet geçeceğiz.

Amazon, ABD ve İngiltere’de 68 fiziksel perakende satış noktasını ve Amazon Books mağazalarını kapatacak

Amazon aslında bir e-ticaret şirketi; fakat şirket fiziksel mağazalara da yatırım yaptı ve bu iş modelini büyütmeye çalıştı. Fakat şirketin bu noktada çok ciddi rakipleri var.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

Please enter your name here