Amazon Hindistan’da “Future Engineering” adıyla bilgisayar bilimleri eğitimi programı başlatıyor. Hindistan dünyanın en önemli 2. internet pazarı ve teknolojiye ilgi çok fazla. Bundan dolayı Amazon, Future Engineer adıyla bilgisayar bilimleri programı başlatıyor ve bu programa oldukça önem veriyor. Amazon, bu programı pilot halinde uyguladıktan sonra tüm Hindistan’a genişletmeyi planlıyor. Şirket, dünyanın en büyük ikinci internet pazarındaki eğitim alanına artan ilgisini gösteriyor ve yeni programlar yaparak pazarını genişletiyor.
Şirket, future engineering programı için bir iş ilanı verdi ve bu iş ilanında genç yetenekleri hedeflediğini ve onlara destek vereceğinden bahsetti. Şirket, genç yetişkinlere bilgisayar bilimleri eğitimi verimeyi amaçlayan Amazon Future Engineer için seçmelerin devam ettiğini ve seçilen adayların görevlendirileceğini söyledi. Programın iş ortakları ise yerel kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve hükümet yetkilileri. Programın hedefi, öncelikli olarak dezavantajlı gruplara bu eğitimleri vermek ve onları iş hayatına hazırlamak.
Şirket, yaptığı iş ilanında bu eğitim programını 2021’de Hindistan’da başlatmayı planladığını söyledi. Çocukluktan kariyere programı şu anda, şirketin 5.000’den fazla okula ve 600.000 öğrenciye bilgisayar bilimi dersleriyle hizmet verdiği Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteriyor. Programın 2. hedef ülkesi ise Hindistan ve Şirket, yaptığı açıklamada, “Amazon Hindistan, yetersiz hizmet alan ve dezavantajlı topluluklardan çocukları ve genç yetişkinleri kendileri için daha iyi bir gelecek inşa etmeleri için donatmaya odaklanıyor” dedi.
Amazon, şimdiye kadar Hindistan’a 7 milyar dolar civarında yatırım yaptı ve bu e-ticaret devi birkaç yıldır ülkedeki eğitim alanında da geliştirmeler yapmak istiyor. Geçen yıl, Hindistan’ın prestijli teknoloji enstitülerine girmeye hazırlanan öğrencilere yardımcı olmayı amaçlayan bir uygulama olan JEE Ready’nin lansmanını yaptı. O zamandan beri Amazon Akademi olarak yeniden markalaşan JEE Ready, ücretsiz çevrimiçi dersler sunuyor ve öğrencilerin testlerdeki performansını analiz ediyor.
Hindistan, 260 milyondan fazla çocuğun okula gittiği ve nüfusun büyük kısmının eğitimi ekonomik ilerlemenin ve daha iyi bir yaşamın anahtarı olarak gördüğü bir ülke ve bundan dolayı eğitim sektörü Hindistan’ın büyüyen pazarı. Bu pazarın önemini fark eden sadece Amazon değil; bu pazarı fark eden bir diğer önemli teknoloji devi de Facebook, dijital güvenlik ve çevrimiçi eğitim teknolojileriyle öğrenciler için artırılmış gerçeklik üzerine sertifikalı bir müfredat başlatıyor. Facebook, Hindistan’daki özel ve devlet okullarında eğitimi denetleyen bir hükümet organı olan Orta Öğretim Merkezi Kurulu ile ortaklık kurdu ve birlikte projeler geliştirecekler.
Bir diğer teknoloji şirketi de Microsoft. Şirket, 1 milyondan fazla kişinin becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak için Ulusal Beceri Geliştirme Kurumu ve Nasscom dahil olmak üzere birkaç Hindistan hükümeti ve endüstri kuruluşuyla işbirliği yaptı ve bu işbirlikleriyle oldukça önemli işlere imza atıyor.
Dün yaptığımız haberde, Hindistan’ın en önemli 11 girişiminden bahsetmiştik ve bunlardan bir tanesi de Unacademy. Facebook bu yıl ayrıca çevrimiçi öğrenme dersleri sunan Bangalore merkezli bir girişim olan Unacademy’ye de yatırım yaptı. Bunun dışında, Google da Cuemath’a yatırım yaptı. Google, Hindistan’da 1 milyondan fazla öğretmeni eğitmek ve eğitim deneyimini dijitalleştirmeye yardımcı olmak için Eğitim için G Suite, Google Classroom ve YouTube gibi çeşitli ücretsiz araçlar sunmak için devlet kurumlarıyla ortaklık kurdu.
Photo Credit: https://www.amazonfutureengineer.com